Om elevskolen

Sportsrideklubben Klarup og Omegn tilbyder elevskoleundervisninger 4 gange om ugen – mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Her kan ryttere, der ikke selv har hest, låne en af vores elevheste. Man må også gerne medbringe egen hest/pony, hvis man ønsker at være en del af fællesskabet i elevskolen.

Der tilbydes holdundervisning for børn fra 5 år og op, samt for mere øvede børn og unge, samt voksne. I elevskolen lærer eleverne en fornuftig og sikker omgang med hestene - samt de grundlæggende ridefærdigheder, som giver mulighed for videreudvikling.

Der er typisk venteliste for at starte, men skriv til os for at komme på venteliste.

Udover elevskoleundervisning 4 gange om ugen, afholdes der også andre arrangementer for vores elevskoleryttere som fx elevstævne hvert halvår. I vores juniorklub arrangerer vores unge ryttere sociale aktiviteter med og uden heste: rundbold, ponygames m.m., og i sommerferien har vi tradition for at afholde ridelejr.

Elevskolen følger Aalborg Kommunes skolekalender, og holder ferie i skolernes ferier, samt helligdager.

Hold og niveaubeskrivelser

I selve ridetimen bliver du undervist i ridning – hvordan du sidder på hesten, hvordan du styrer den, laver forskellige øvelser osv. For at vores elever skal få mest mulig ud af sin undervisning, er der maksimalt 5 ryttere på hvert hold. Derudover er holdene inddelt efter niveau. Som nybegynder, begynder og i den første fase af let øvet varer en ridetime i 30 min. De mere erfarne ”let øvet” og ”øvede” ryttere rider i 50 min. Voksenholdet varer også i 50 min.

Beskrivelse af hvordan vi inddeler niveauene kan ses herunder:

Nybegynder

For den helt nye rytter. Her lærer du at styre hesten i skridt og trav, samt de grundlæggende øvelser som volte, skråt igennem, slangegang og parade. Derudover skal nybegynderen også lære at strigle hesten og sadle op.

Begynder

Når eleven mester at sadle op og kan ride skridt og trav med god kontrol kan man starte på et begynderhold. På et begynderhold forventes der at rytteren kan de grundlæggende øvelser. På et begynderhold vil du lære at ride rigtigt diagonal i trav samt introduceres for galop.

Let øvet 

Et let øvet hold er for rytteren der mester at ride skridt, trav og galop og har god kontrol på hesten. Man introduceres for springning.

Øvet

På et øvet hold vil man introduseres for nye øvelser som schenkelvigninger og at lære at stille og bøje hesten korrekt. Derudover vil man ride springning.

Voksenhold 

Voksenholdet er ikke inddelt efter niveau, men en blanding af voksne ryttere, der har redet tidligere og rutinerede, og voksne der ønsker at lære at ride. 

 

Der er typisk 4-5 hold per dag. Vores nybegynderhold er typisk det første hold på dagen, hvor underviseren er tilstede for at hjælpe eleverne med at lære at strigle og sadle hesten op.

Efterhånden som eleverne udvikler sig og bliver mere rutinerede ryttere, er de klar til at rykke over til et hold på næste niveau. Det er op til underviseren at vurdere, hvornår eleverne er klare til at skifte hold.

Regler og sikkerhed

Sikkerhed er vigtig ved omgang med heste og har stor bevågenhed i vores rideklub. Det betyder at vi som rideklub har nogle regler og krav til vores elever og deres forældre/værger som i bedes at sætte jer ind i. Det er jeres ansvar at kende sikkerhedsreglene og staldreglementet.

Elevhestene

Vi har pt. 9 heste/ponyer i elevskolen, i forskellig størrelse og temperament. Fælles for dem alle er, at de er egnet til at lære børn og voksne at ride. Du kan læse mere om vores elevheste her.

Vi har fokus på at vores elevheste har det godt. Om dagen går elevhestene på en stor fold i flere time og om sommeren, går de på sommergræs/døgnfold. De har store bokse med halmpiller og fodres 3 gange daglig. Alle heste har en ugentlig fridag og bliver passet med smed, vaccine og tandlæge. Hver elevhest har en part, som passer og rider vores elevheste i weekenden og ferier.

Undervisere

Vi har fire undervisere i elevskolen, der underviser hver sin dag:

Mandag:             Mikela Zinn (tlf. 42191645)
Tirsdag:               Tanja Kristensen (tlf. 28504933)
Onsdag:              Freja Bech (tlf. 71370121)
Fredag:               Pernille Andersen (tlf. 20228095)

Alle underviserne er selv aktive ryttere.

Tilmelding til elevskolen, prøvetime og venteliste

Hvis I ønsker at starte i elevskolen, skal du skrive til vores koordinator på mail elevskolen@s-k-o.dk for at skrives op på venteliste. Bemærk at mail kun tjekkes og besvares to gange ugentligt.
Når der er plads på et hold, vil i tilbydes en gratis prøvetime, hvor i kan prøve hvordan det er at gå til ridning, før i binder jer til noget.